skip to Main Content
Aardbeving van 2,6 op Richter schaal in de provincie Tarragona

Aardbeving van 2,6 op Richter schaal in de provincie Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De meeste inwoners en bezoekers aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona hebben er waarschijnlijk niets van gemerkt maar de inwoners van het achterland van de Catalaanse provincie wellicht wel. Om 16.08 uur had de gemeente Prades te maken met een aardbeving met een kracht van 2,6 op de schaal van Richter. Dit soort aardbevingen is niet gebruikelijk in deze omgeving.

Prades ligt op 940 meter hoogte in het natuurgebied Muntanyes de Prades en is zo’n 55 kilometer verwijdert van de Costa Dorada en de populaire kustplaats Salou. Het feit dat deze aardbeving plaatsvond in de gemeente Prades en dus ver weg van de kust heeft ervoor gezorgd dat er aan de Costa Dorada maar weinig mensen waren die iets gemerkt hebben van deze beving.

Nabij en in Prades was dat een ander verhaal. Daar voelden de inwoners, ook vanwege het tijdstip, de bodem even flink tekeer gaan waardoor er even paniek was maar gelukkig van korte duur. Er zijn geen meldingen binnengekomen van schade en/of gewonden.

Al komen er dagelijks in heel Spanje tientallen aardbevingen voor die meestal niet opgemerkt worden door de bewoners, aardbevingen in de provincie Tarragona zijn niet gebruikelijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken