skip to Main Content
Verkopen van elektrische en hybride voertuigen met 80 procent gestegen in 2017 in Spanje

Verkopen van elektrische en hybride voertuigen met 80 procent gestegen in 2017 in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het lijkt erop dat de elektrische en hybride voertuigen waaronder auto’s en bestelbussen steeds populairder beginnen te worden in Spanje. Weliswaar zijn de verkopen van deze milieuvriendelijke en in principe zuinigere voertuigen niet te vergelijken met de conventionele benzine- en dieselvoertuigen maar er werd toch een grote stijging gemerkt. Het grootste probleem voor veel Spanjaarden is echter nog steeds, waar laad ik mijn voertuig op aangezien er nog niet zoveel laadpalen zijn.

Gedurende 2017 werden er 64.386 elektrische en hybride voertuigen verkocht in Spanje, een 80% meer dan het jaar daarvoor in 2016 aldus de jaargegevens van de Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones (Anfac). Het percentage elektrische en hybride auto’s op het totaal aantal verkochte auto’s in Spanje is 5,1%, het hoogste ooit.

In totaal werden er in Spanje het afgelopen jaar 1.235.594 personenwagens verkocht, een stijging van 7,2% ten opzichte van 2016. Van dit totaal aantal verkochte personenwagens werden er 225.070 gekocht door verhuurbedrijven, een 9,2% minder dan in 2016 terwijl gewone bedrijven 362.000 auto’s kochten in 2017, een stijging van 10,1%.

Van het totaal aantal verkochte auto’s rijden er 626.371 op benzine, inclusief de hybride modellen die ook deels benzine verbruiken. Er werden in 2017 in totaal 602.318 auto’s verkocht die op diesel rijden, een 7,8% minder dan in 2016. Van alle auto’s die er verkocht werden is 50,6% een diesel model, nog steeds meer dus dan de benzinemodellen en hybride wagens.

De stijging van elektrische voertuigen waarvan er 6.972 verkocht werden in 2017, een stijging van bijna 94%, is mede te danken aan het Plan Movalt waarmee 20 miljoen euro aan financiële overheidssteun gemoeid is. Desalniettemin is het percentage elektrische auto’s in Spanje met slechts 0,56% op het totaal aantal verkochte auto’s erg klein. De meeste elektrische auto’s die verkocht werden waren van BMW met 1.361 i3 auto’s gevolgd door de Renault Zoe met 1.354 voertuigen (waarvan 500 exemplaren door Zity Madrid car sharing gekocht werden) en de verschillende types van de Tesla waarvan er 387 verkocht werden in 2017, een 600% meer dan in 2016.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. De macho cultuur om nog maar weer even te noemen. Men rijdt liever in een status vervoermiddel dan in een energiezuinig voertuig. Begrijpelijk deze situatie , de man / vrouw die zich graag profileert met visuele rijkdom.
    Een lang gekoesterde droom waar kunnen maken is niet voor iedereen bereikbaar. Maar dat er veranderingen gaan plaats vinden op korte termijn , niet alleen in Spanje is wel te verwachten. De oplaadpalen worden binnenkort wel in grote hoeveelheden overal op locatie geinstalleerd. Als de oplaadtijd en de kwaliteit van deze voertuigen nog verder worden gegarandeerd. De diesel met zijn bekende uitstoot van fijnstof e.d. Dat is een grote uitdaging en wie gaat het voortouw nemen om de diesel te vervangen / aan te passen op grote schaal met andere schonere technieken wat betreft voortstuwing. Er zijn projecten gaande om de diesel brandstof / uitstoot sterk te verminderen. Hoe , dat is mij niet bekend. De dieselmotor is een zeer sterke motor voor zware transporten. Die is niet zomaar te vervangen ook het vaarverkeer en treinen hebben dieselmotoren. Op korte termijn verwacht ik grote veranderingen die snel plaats gaan vinden. De smog en dampen van uitlaatgassen wie wil dat nog langer handhaven en accepteren. En het bekende gezegde van het kost een boel geld. Dat verhaal gaat niet meer op als de markt van vervoersmiddelen gaat veranderen..Massa productie heeft de kracht om aanschaf en betaalbaarheid verder te kunnen aanbieden. Kijk maar terug de Kever , Renault , Opel , Trabant de fiat en Ford etc. Deze situatie gaat ook nu binnenkort weer plaats vinden op grote schaal. Dat is niet tegen te houden. Betaalbaarheid , uitstraling , zuinigheid en niet meer milieu belastend wint deze race.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken