Mondkapjesplicht en verboden te roken op Canarische Eilanden

Mondkapjesplicht en verboden te roken op Canarische Eilanden
Beeld: 123rf

Mondkapjesplicht en verboden te roken op Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Vanaf vrijdag 14 augustus zijn de Canarische Eilanden niet meer de enige regio van Spanje waar geen mondkapjesplicht geldt want vanaf deze vrijdag moet men ook op de Canarische Eilanden altijd verplicht, ook als de anderhalve meter gehandhaafd kan worden, een mondkapje dragen, net zoals in de rest van Spanje. Daarnaast gaat de eilanden archipel nog een stapje verder en zal het ook verboden zijn te roken als de 1,5 meter niet te handhaven is.

Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma zijn niet meer de enige plaatsen van Spanje waar geen mondkapjesplicht geldt. Vanaf deze vrijdag 14 augustus moet ook op de Canarische Eilanden verplicht een mondkapje gedragen worden. Op de eilanden gelden dezelfde regels als in de rest van Spanje, dat wil zeggen dat iedereen van 6 jaar en ouder een mondkapje moet dragen.

Daarnaast zal in dezelfde lijn van de Autonome regio Galicië waar het sinds deze donderdag niet meer is toegestaan in het openbaar te roken wanneer de anderhalve meter niet gerespecteerd kan worden, dat ook gelden voor de inwoners en bezoekers op de 8 Canarische Eilanden.

Sinds 9 juli heeft men op verschillende data en in verschillende regio’s in praktisch heel Spanje een mondkapjesplicht ingevoerd omdat gebleken is dat men te relaxed omgaat met de anderhalve meter regel. Daarom is het nu in heel Spanje verplicht om altijd een mondkapje te dragen. Al zijn er uitzonderingen voor bepaalde mensen en op bepaalde momenten zoals we HIER al omschreven.

Roken

Het verbod op roken of dampen (vaporizers) wanneer de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden in openbare plaatsen, terrassen en op straat is relatief nieuw. De autonome regio Galicië heeft dit rookverbod op donderdag 13 augustus geactiveerd maar begin juli schreven het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en de ‘Comisión de Salud Pública del Sistema Nacional de Salud’ al over ‘het gevaar’ van roken en het coronavirus.

Na het rookverbod in Galicië zijn de Canarische Eilanden de tweede autonome regio met het verbod op roken op straat en terrassen wanneer de 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden. Andere regio’s zoals Madrid, Catalonië en de Balearen denken ook na over een rookverbod en men sluit niet uit dat dit overal in Spanje zal gaan gelden, al moeten de autonome regioregeringen deze beslissingen nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.