skip to Main Content
Spanje heeft 7 miljard bomen, slechts een Klein deel van de 3 biljoen wereldwijd

Spanje heeft 7 miljard bomen, slechts een Klein deel van de 3 biljoen wereldwijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bomen2aMADRID – Uit een internationale studie blijkt dat er in Spanje maar liefst 3 miljard bomen te vinden zijn. Dat is een behoorlijk aantal maar slechts een klein deeltje van de 3 biljoen die wereldwijd te vinden zijn. Dit aantal is acht keer groter dan wat men voor het onderzoek gedacht had.

De meeste bomen in Spanje zijn te vinden in de regio Castilla y Léon waar er 1,2 miljard staan en in Catalonië met 1,1 miljard bomen. Catalonië is de regio waar de meeste bomen per hectare te vinden zijn met 637 exemplaren. De meeste bomen in Spanje zijn van het type steeneik (la encina in het Spaans of Quercus ilex in het Latijns). In Castilla y León is 19,9% van het totaal aantal bomen van deze soort en in Catalonië zelfs 24,4%.

Het aantal bomen wereldwijd wordt door de organisatie die het onderzoek heeft uitgevoerd geschat op 3 biljoen wat acht keer meer is dan wat men aanvankelijk dacht. Dat betekend dat er op de wereld niet per persoon 61 bomen te vinden zijn maar zelfs 422 bomen. Dit is van essentieel belang aangezien de bomen gezien kunnen worden als een van de belangrijkste onderdelen van ons bestaan, denk aan zuurstof, brandstof, constructiemateriaal, etc.

De grootste hoeveelheden bomen zijn te vinden in Rusland, Scandinavië en Noord Amerika waar 43% van het totaal aan bomen staat – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken