menu: rubrieken, zoeken & meer

Weekoverzicht corona-artikelen over de situatie in Spanje (3)

Weekoverzicht corona-artikelen over de situatie in Spanje
Beeld: Freepik

Weekoverzicht corona-artikelen over de situatie in Spanje (3)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De situatie wat betreft het coronavirus verandert snel in Spanje en naast de centrale regering nemen alle autonome overheden in de regio’s hun eigen beslissingen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De situatie is opnieuw kritiek in de Spaanse ziekenhuizen en praktisch heel Spanje (op vier regio’s na) bevindt zich in een regionale lockdown. Daarom een kort overzicht van al onze corona-gerelateerde artikelen van de afgelopen week (15 tot en met 20 november).

Bekijk ook eens de overige weekoverzichten, wellicht vind je daar waar je naar zoekt:
Weekoverzicht corona-artikelen over de situatie in Spanje (2)
Weekoverzicht corona-artikelen over de situatie in Spanje (1)

Nederlands reisadvies voor Spanje aangepast

Het Nederlandse Ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft op vrijdag 20 november het reisadvies voor Spanje aangepast, niet zozeer de kleuren (oranje heel Spaanse vasteland en Balearen) en geel (Canarische Eilanden) maar wel de waarschuwing voor de verplichte negatieve PCR-test vanaf maandag 23 november. LEES VERDER.

Madrid regio 10 dagen in lockdown tijdens feestdagen begin december

De regionale overheid in de autonome regio Madrid heeft besloten tussen 4 en 14 december voor 10 dagen tijdens de nationale feestdagen 6/7 en 8 december de regio in een lockdown te plaatsen. LEES VERDER.

Horeca mag weer gedeeltelijk open in Murcia regio

Vanaf zaterdag mag de horeca in 10 van de 45 gemeenten in de Murcia regio weer de terrassen openen voor 100% of 75% maar de avondklok en regionale lockdown blijven gehandhaafd. LEES VERDER.

Aantal sterfgevallen in Spanje groter dan verwacht

In de eerste 45 weken van 2020 zijn er in Spanje 423.790 sterfgevallen geregistreerd wat ten opzichte van het aantal officiële corona-doden een oversterfte van 27.507 personen oplevert. LEES VERDER.

LEESTIP: Bekijk in de rubriek ‘coronavirus’ al het corona-nieuws over Spanje

Apothekers Spanje willen graag corona-tests uitvoeren

In Spanje is een discussie gaande over het wel/niet laten uitvoeren van antigeentests bij apotheken die dat graag willen doen maar het Ministerie en medisch personeel zijn terughoudend. LEES VERDER.

Regionale lockdown Valencia regio wordt verlengd tot 9 december

Het is bevestigd: de regionale lockdown in de Valencia regio blijft gehandhaafd tot 9 december waar tot die datum niemand (op enkele uitzonderingen na) de regio in en uit mag reizen. LEES VERDER.

Horeca in Catalonië mag weer open en andere maatregelen

Vanaf maandag 23 november mag de horeca in Catalonië weer open maar de regionale en lokale (weekend) lockdowns blijven nog 4 weken bestaan, net zoals de avondklok tot half januari 2021. LEES VERDER.

Brussel roept op tot gebruik van antigeentests in Spanje en andere EU-lidstaten

De Europese Commissie heeft de EU-regeringen opgeroepen om een overeenstemming te bereiken over het gebruik van antigeentests om beperkingen op bewegingsvrijheden binnen de EU te vermijden. LEES VERDER.

Reiziger moet in 2021 negatieve corona-test tonen bij aankomst in Nederland

Er zijn plannen voor een negatieve corona-testverklaring-eis voor alle reizigers die vanuit het buitenland naar Nederland reizen waaronder dus ook Nederlanders die terugkeren van een vakantie. LEES VERDER.

Vaccinatiebereidheid en mogelijk corona-vaccinatieplicht in Spanje

Voorlopig zijn er bijna net zoveel Spanjaarden die wel of die niet gevaccineerd willen worden tegen het coronavirus terwijl er ook gesproken wordt over een vaccinatieplicht in Spanje. LEES VERDER.

LEESTIP: Bekijk in de rubriek ‘coronavirus’ al het corona-nieuws over Spanje

Overzicht van de corona-maatregelen per regio in Spanje (2)

In Spanje nemen 19 regionale overheden eigen beslissing rondom de corona-maatregelen waardoor het onoverzichtelijk wordt daarom een kort overzicht van de actuele maatregelen per regio. LEES VERDER.

Vind de lokale corona-regels en maatregelen in Spanje

Met alle landelijke, regionale en lokale corona-maatregelen in Spanje kun je nog wel eens helemaal de klut kwijtraken. Maak daarom gebruik van de website in dit artikel. LEES VERDER.

Balearen willen ook negatieve PCR-test voor reizigers van Spaanse vasteland

Als het aan de regionale overheid op de Balearen eilanden ligt moeten vanaf 23 november ook alle reizigers die vanaf het Spaanse vasteland naar de eilanden reizen een verplichte PCR-test laten zien/doen. LEES VERDER.

PCR-test-eis en geïmporteerde besmettingsgevallen in Spanje

Vanaf 23 november geldt in Spanje een negatieve PCR-test-eis maar hoeveel geïnfecteerde personen zijn er tot nu toe het land daadwerkelijk via de vliegvelden binnengekomen? LEES VERDER.