skip to Main Content
Chauffeur toeristenbus rijdt vrouw dood in Benidorm
Twitter

Chauffeur toeristenbus rijdt vrouw dood in Benidorm

BENIDORM – Op dinsdagavond gebeurde er een ongeluk met een bus vol met toeristen waarbij de chauffeur een jonge vrouw heeft doodgereden. De aanrijding gebeurde rond 22.30 uur in de Ruzafa straat waarbij het Portugese slachtoffer met een leeftijd tussen de 25 en 30 oud werd geraakt door de bus die tegen een gevel tot stilstand kwam.

Het gaat om een bus die vol zat met toeristen die net waren aangekomen in Spanje en met de transferdienst naar verschillende hotels werden gebracht. De chauffeur heeft de politie verteld dat hij geen idee heeft wat er fout is gegaan. Bij controle bleek dat er geen sprake is van alcohol of drugs achter het stuur.

De ervaren chauffeur bevindt zich in een shock en werd naar een ziekenhuis gebracht terwijl de politie de plaats van het ongeluk onderzoekt. De toeristen in de bus werden door een andere bus van dezelfde maatschappij verder gebracht naar hun hotels.

Zoals te lezen valt in de krant reed de bus in de Ruzafa straat tegen de gevel van een winkel waarbij de bus een telefooncabine en een jonge portugese vrouw omver reed. De vrouw liep daar met een vriendin waarbij deze laatste het ongeluk overleefde maar lichtgewond raakte.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Wij komen al jaren in Benidorm om te overwinteren en gaan geregeld met de bus ,
  En dan meen ik mijn petje af voor de chauffeur die ons rondrijd in zulke smalle straatjes ,Laten ze die vermijden en de brede straten en lanen nemen ,
  Dat lost al een groot probleem op, Maar wie zijn wij. Ze rijden ons rond om ons te laten genieten van de stad, Dus stads bestuur gebruik het geld om de stad beter bereikbaar te maken ,Gezelligheid in de straten en pleinen is er genoeg ,

 2. De Calle Ruzafa is een hele smalle straat, eigenlijk veel te smal voor zulke grote bussen. Verder lopen er altijd heel veel mensen te winkelen. Het wordt tijd dat de grote bussen uit het straatbeeld van Benidorm verdwijnen. Een betere oplossing is dat de grote bussen op het estación de autobúses hun eindpunt hebben en er daar met kleine bussen en taxi’s verder wordt gereisd.
  Dit zou meteen een stuk schelen met de luchtvervuiling in de stad.

    1. Ik denk dat Eddy toch een punt heeft en de opmerking echt niet zo dom is! Zet naast 1 zo’n bus tenminste 3 minibusjes of 15 taxi’s en ga de vervuiling maar eens meten! Alleen zijn taalgebruik zou wat beter kunnen, maar om iemand daarom zo neer te zetten………….?

     1. Inderdaad Ed Eddy heeft gelijk
      + de kosten van al die extra chauffeurs
      Niet haalbaar
      Prijzen van shuttle bus gaat gelijk de hoogte in dan ……ook weer gezeur
      En veel hotels in die kleine straten en niet te vergeten de geparkeerde auto’s daar
      Petje af voor de buschauffeurs
      Dit is het 1e dodelijk ongeluk ( dat ik weet ) op al die jaren

  1. ikben het eens in kleine drukke straatjes moeten hotels maar kleine busjes gebruiken of taxi dienst je staat versteld hoe grote bussen toch door de smalle straatjes rijden met veel volk en chaufeurs hebben ook maar twee ogen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken