Geen internationale toeristen in Spanje voordat 70% bevolking gevaccineerd is

Geen internationale toeristen in Spanje voordat 70% bevolking gevaccineerd is
Beeld: 123rf

Geen internationale toeristen in Spanje voordat 70% bevolking gevaccineerd is

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het lijkt erop dat de toerismesector in Spanje zich moet klaarmaken voor een zomer zonder internationale toeristen. Het is de premier van Spanje zelf die tijdens de Organización Mundial del Mundial (OMT) deze verontrustende en opmerkelijke mededeling deed. Spanje kan in het slechtst mogelijke scenario pas na de zomermaanden weer internationale vakantiegangers ontvangen, waarschuwde Pedro Sánchez.

Volgens de huidige berekeningen van het Ministerie van Volksgezondheid moet na de zomermaanden 70% van de Spaanse inwoners gevaccineerd zijn. Pas vanaf dat moment is Spanje in staat om geleidelijk aan weer internationale toeristen te kunnen ontvangen, aldus Sánchez.

Volgens de premier doet de regering haar uiterste best om altijd in samenspraak en coördinatie met de regionale overheden het corona-vaccinatieplan af te ronden. Op dit moment bevindt Spanje zich nog in Fase 1 van het vier Fasenplan en zijn er meer dan 1 miljoen personen reeds ingeënt.

Spaanse en ook internationale touroperators zijn verbaasd over deze opmerking van de Spaanse premier en menen dat dit het land en het toerisme geen goed heeft gedaan. Maar soms moet men met de neus op de feiten gedrukt worden en uitleggen zoals een situatie is.

Het corona-vaccinatieplan verloopt redelijk naar wens maar met het huidige ritme van vaccineren en de hoeveelheid op dit moment beschikbare vaccins van Pfizer en Moderna, kunnen de eerder voorspellingen dat 70% vóór de zomermaanden gevaccineerd zou zijn niet gehaald worden.

Maar het wel of niet kunnen ontvangen van internationale toeristen heeft niet alleen met de Spaanse vaccinatie capaciteit en ritme te maken maar ook met dat van andere landen, en dan met name die landen die de meeste toeristen naar Spanje sturen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en België.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.