skip to Main Content
Politie arresteert voortvluchtige Belg in Valencia

Politie arresteert voortvluchtige Belg in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

arrestatie1VALENCIA – De politie van de stad Valencia heeft vorige week maandag de 46 jarige Belg Eric Foester gearresteerd. De uit Luik afkomstige Belg keerde meer dan drie jaar geleden niet terug naar een gevangenis waar hij toen verbleef voor moord. De Belg is inmiddels aan België overhandigd waar hij nu de rest van zijn celstraf zal moeten gaan uitzitten.

Foester werd in 1993 tot levenslang veroordeeld voor de moord op een taxichauffeur. De straf werd later evenwel ingekort en na twaalf jaar werd hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Daarna kreeg hij nog zeven jaar cel omdat hij een dealer met een vuurwapen had bedreigd. In 2011 achtte het hof van beroep van Luik hem ook schuldig aan verboden wapendracht.

Toen hij een uitgaansvergunning kreeg, besliste de man om van die gelegenheid gebruik te maken om het land te ontvluchten. Maar na meer dan drie jaar slaagden de Luikse speurders erin om hem in Spanje te lokaliseren. Met de hulp van de politie van Valencia kon hij daar maandag worden opgepakt.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken