Niet toegestane San Fermín feesten Pamplona zorgen voor corona-uitbraken

Niet toegestane San Fermín feesten Pamplona zorgen voor corona-uitbraken
Beeld: Europa Press

Niet toegestane San Fermín feesten Pamplona zorgen voor corona-uitbraken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – De San Fermín festiviteiten inclusief het bekende stierenrennen in Pamplona werden dit jaar in juli vanwege de corona-crisis geannuleerd. Maar ondanks deze annulering besloten duizenden mensen toch de straten op te gaan om te feesten, met name jongeren. Nu zijn er in Pamplona en de autonome regio Navarra meer dan 130 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen omdat de feestgangers zonder de social distance en mondkapjes gefeest hebben.

Nadat de beelden van de onverantwoorde feestende jongeren (en ouderen) op tv werden getoond vreesde men al het ergste en niet veel later blijkt die vrees uit te komen. Met name in de wijk Mendillorri in Pamplona waar blijkbaar veel jongeren wonen, zijn 21 corona-uitbraken gemeld. 

In totaal zijn er de afgelopen 24 uur 132 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen nadat er 1.352 PCR-tests werden uitgevoerd bij deelnemers aan de niet toegestane festiviteiten. In 93% van de gevallen gaat het om jongeren die besmet zijn geraakt vanwege onverantwoord gedrag tijdens de ‘no-sanfermines’ festiviteiten.

Op dit moment zijn er 3.012 personen die in een thuisquarantaine moeten verblijven waaronder zowel de besmette personen als die personen die in contact zijn geweest met besmette personen. 

In de wijk Mendillorri is men teruggaan naar een geflexibiliseerde fase 2 van het de-escalatieproces met restricties voor iedereen die in die wijk van Pamplona woont. Maar voor de hele autonome regio gelden nieuwe corona-maatregelen zoals dat discotheken en bars tussen 2 en 6 uur niet meer open mogen zijn en dat de bijeenkomsten van jongeren op straat, de zogenaamde ‘botellones’ verboden zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.