Wil jij weten wat het WEER is in Spanje? >>>

ALGECIRAS – (Else Beekman) Op vrijdag begint de ‘Operación Estival Paso del Estrecho’ die tot 15 augustus zal duren en waarbij naar verwachting zo’n 2,5 miljoen reizigers de Straat van Gibraltar zullen oversteken naar Marokko. Het doel van deze ‘operatie’ is het bieden van sociale en medische hulp aan de reizigers en op de locaties waar vaak lange wachttijden voor de veerdiensten bestaan onder hoge temperaturen.

Ook wordt het aantal parkeerplaatsen in de havens waarvandaan naar Marokko gereisd kan worden uitgebreid. De havens van Algeciras en Almeria zijn het druktst, maar ook vanuit Málaga en Tarifa vertrekken veel Marokkanen uit heel Europa voor een lange vakantie in hun vaderland.

Tegelijkertijd moet al het verkeer soepel doorstromen en hiertoe heeft de Spaanse verkeersdienst een speciaal informatiesysteem opgezet langs de meestgebruikte routes door Spanje naar de havens en op internet.

Dit jaar wordt de grootste drukte verwacht gedurende de Ramadan die tussen 1 en 30 augustus wordt gehouden. Met name op 24, 25, 26 en 27 juni en 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10 en 11 juli wordt er een grote toestroom van reizigers op de havens in Alicante, Almería, Málaga, Algeciras, Tarifa, Ceuta en Melilla verwacht.

Nieuw

Nieuw dit jaar is dat in het eerste, tweede en laatste weekeind van juli geen auto’s aan boord mogen gaan in de haven van Tarifa. Een andere nieuwigheid is dat de passagier na de aanschaf van een kaartje op de eerste vertrekkende boot kan inschepen.

Dit is de hele maand juli van toepassing bij de normale veerdiensten en de eerste twee weekeinds en het laatste weekeind van juli geldt dit voor de hoge snelheidsboten.Het actuele weer in Spanje


De grote oversteek in Straat Gibraltar weer begonnen

Leestijd: 1 min