skip to Main Content
Handige smartphone apps als je in Spanje verblijft
123rf

Handige smartphone apps als je in Spanje verblijft

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Handige smartphone apps als je in Spanje verblijft

123rf

MADRID – De smartphone of tablet is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken en ook tijdens de vakantie wordt er veel gebruik van gemaakt. Uiteraard is de smartphone of tablet makkelijk om tijdens je verblijf in Spanje het actuele Spanje nieuws te lezen op SpanjeVandaag of tips en wetenswaardigheden te vinden op SpanjeWeetjes maar er zijn ook makkelijke apps die je kunt gebruiken tijdens je vakantie in Spanje.

Naast de gebruikelijke en makkelijke smartphone apps zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en Netflix of ZiggoGo zijn er nog veel meer apps die een verblijf in Spanje makkelijker maken. Hieronder hebben we er enkele op een rijtje gezet. Heb je nog tips? Laat het ons weten door middel van een reactie onderaan 🙂

Google Maps (navigatie)

Voor diegene die geen extra navigatiesysteem mee willen nemen op vakantie is het misschien handig om Google Maps op de mobiel of tablet te gebruiken. Via deze app kun je niet alleen je vakantieplaats en omgeving op kaart, satellietfoto of op straatniveau bekijken maar is het ook mogelijk te navigeren.

Nu kost het gebruik van Google Maps normaal gesproken veel dataverkeer en dat is in het buitenland niet echt wenselijk. Daarom is het mogelijk om kaarten te downloaden op je smartphone zodat je al voordat je op vakantie gaat de badplaats of omgeving kunt installeren om offline te bekijken. Beschikbaar voor iOS en Android.

Google Translate

100 kilo woordenboek in je broekzak: deze briljante app vertaalt tussen 64 talen, o.m. Nederlands, Duits, Engels, Chinees en uiteraard Spaans, Catalaans etc. Je kunt woorden of zinnetjes intikken, maar ook in (laten) spreken en zelfs vertalingen laten uitspreken. Werkt alleen online en is beschikbaar voor iOS en Android.

ANWB Vakantiehulp app

Op vakantie is alles vaak nét even anders. Verkeersdrukte in Frankrijk, noodnummers in Spanje… Gelukkig heb je met de ANWB Vakantiehulp app overal hulp bij de hand. Vind tolprijzen, brandstof, routeinformatie, lokale verkeersregels, de ANWB Alarmcentrale en nog veel meer bij elkaar in één handige app. Gebruik ‘m vooraf en onderweg. Beschikbaar voor iOS en Android.

InfoMedusa (kwallen)

Als je naar het strand gaat in Spanje kun je er soms niet omheen, kwallen. Om nu te weten of er kwallen te vinden zijn op je favoriete strand kun je gebruik maken van de app InfoMedusa.. Door deze app te gebruiken kun je niet alleen zien of er al kwallen op het strand zijn maar ook de voorspellingen voor kwallen langs de kust. Erg makkelijk dus. Beschikbaar voor iOS en Android.

AlertCops (politie)

Er bestaat een app voor uw Iphone of android smartphone zodat je ogenblikkelijk een misdrijf kan melden zonder Spaans te praten. Als je slachtoffer bent van een misdrijf dan is de aangifte al zo moeilijk als het ondergaan van het misdrijf als je geen Spaans praat.

Deze app is te downloaden via Google Play en Apple, vervolgens moet men registreren en confirmeren met een SMS. Als dit eenmaal achter de rug is en men geaccepteerd is, kan men elk misdrijf aan de overheid melden zonder dat men Spaans spreekt. Bovendien, kan men de GPS functie van uw smartphone koppelen aan deze app en bij gebruik van de app weet de politie uw locatie.

Spaans leren met 6000 woorden

De app Spaans Leren is een applicatie met meer dan 6000 woorden. Deze zijn allemaal onderverdeeld in verschillende onderdelen en categorieën. Je begint op een relatief makkelijk niveau, waarna de moeilijkheidsgraad verder omhoog gaat. Daarnaast is de Spaans Leren app ook offline te gebruiken, wel zo makkelijk als je in een tapasbar staat bijvoorbeeld. Beschikbaar voor iOS en Android.

Tripadvisor

Op Tripadvisor vind je miljoenen reizigersbeoordelingen, foto’s en kaarten van accommodaties, hotels en bezienswaardigheden overal ter wereld en ook heel veel in Spanje. Je kunt via de app direct een vlucht of hotel boeken en opties in je omgeving vinden. Perfect voor én tijdens de reis. Beschikbaar voor iOS en Android.

Booking

Met de app van Booking.com kun je direct een hotel reserveren, papierloos inchecken en offline kaarten bekijken. Je hebt de keuze uit ruim 855.000 hotels, appartementen en vakantiehuizen. Met meer dan 77 miljoen beoordelingen kies je het beste verblijf. Ook voor een last-minute hotelreservering als je eenmaal in Spanje bent. Beschikbaar voor iOS en Android.

AirBnB

Naast Booking.com bestaat ook het meer conflictieve AirBnB in Spanje waarmee het mogelijk is om particuliere accommodaties te vinden in Spanje. AirBnB is bijna overal ter wereld wel vertegenwoordigd, en met de app kun je super makkelijk reserveren en contact houden met je gastheer of -vrouw. Beschikbaar voor iOS en Android.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Voor de automobilisten is GasofApp zeer handig. Is ons goed van pas gekomen bij het zoeken naar de goedkopere brandstofverkooppunten.

  En voor navigatie raad ik Waze aan, gewoon te volgen in het Nederlands, inclusief het noemen van de straatnamen (uitspraak is soms hilarisch)

 2. Beste,

  Ik ben woonachtig in België en kan op een aantal apps na de andere die u bespreekt niet downloaden: spaans in 6000 woorden, info medusa topo spain maps enzovoort lukken niet. Ik werk met Mac en in de app store België zijn ze niet te vinden. Op de spaanse wel maar daar kan ik niets downloaden… Help aub.

  1. Ik werk enkel met i-pad. Bij mij staat er een betalende app op van Speak & translate die ook nog spraakgestuurdbis: inspreken en de ipad spreekt het in de gewenste taal uit. Heel veel talen beschikbaar

 3. En ook voor het vertalen vind ik dat de “ Reverso “ app best wel genoemd mag worden, vertaalt naar mijn idee beter als Google, én met voorbeeldzinnen.

 4. Ik wil hier graag Spain Topo Maps aan toevoegen. Topografische kaarten waarop zelfs bospaadjes zijn aangegeven. Je vindt altijd waar je bent. Heb er veel plezier van gehad. Tijdens wandelingen, maar ook in steden.

    1. Berend, de meeste mensen hebben gemiddeld een 100-tal apps op hun smartphone dus als ik er een gratis kan vinden graag. Als ik betaal voor een app moet het écht de moeite zijn

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken