skip to Main Content
Politie arresteert inwoner van Valencia voor het van 15 meter hoog naar beneden gooien van zijn hond

Politie arresteert inwoner van Valencia voor het van 15 meter hoog naar beneden gooien van zijn hond

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De Guardia Civil heeft in Valencia een man aangehouden die ervan verdacht wordt zijn hond van 15 meter hoog naar beneden te hebben gegooid. De American Pitbull Terrier overleefde de val niet en overleed meteen toen deze in aanraking kwam met de grond. Deze nieuwe zaak van dierenmishandeling gebeurde afgelopen 25 juli om 21.30 uur in de gemeente Beniganim.

Getuigen zagen hoe de hond naar beneden werd gegooid en konden de politie waarschuwen die geen moment twijfelde en met diverse agenten naar de woning van de dierenmishandelaar gingen. Daar troffen ze de 33-jarige Spaanse man aan die gewond was aan zijn armen, handen en gezicht. Blijkbaar had de hond voordat hij naar beneden werd gegooid zich goed weten te verdedigen en de man flink te grazen genomen. De man werd door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen geholpen en werd daarna gearresteerd en afgevoerd.

Binnenkort zal de dierenmishandelaar voor de rechter in Ontinyent staan om uit te leggen waarom hij zijn hond van de bovenste verdieping 15 meter naar beneden gooide. De man kan een flinke gevangenisstraf krijgen voor dierenmishandeling.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 24 reacties
 1. Beste Jan en Ben,
  Indien ik fout ben met mijn reactie wil u het mij dan laten weten aub?
  Dan zal ik mij verontschuldigen aan die persoon en nog een keer speciaal aan jullie.
  Is dat dan goed voor jullie?
  Nadenken is niet mijn sterkste kant zoals u al kon lezen in mijn commentaar.
  Is dat dan goed voor jullie?
  Jullie hebben gelijk!
  mvg Noel
  ps. Jan vond het verschrikkelijk wat er gebeurd is maar waar is u conclusie over de feiten Ben? Alleen kritiek hebben over wat de mensen zeggen is gemakkelijk!
  Eugenia ik antwoord alleen maar he…….

 2. Sorry dat ik het zeg maar dit artikel is een beetje een richting, idem met de reacties erop.

  Het detail dat mij opviel is de conclusie dat er getrokken word, door de zin dat de hond zichzelf verdedigd had. Ik weet van geen honden dat aanvoelen dat hun baasje ze gaan buiten smijten en zichzelf dan gaan “verdedigen”, want dat is wat het artikel insinueerde.

  Ik stel me de vraag eerder, is het niet mogelijk dat de persoon aangevallen werd door zijn hond en dat hij de hond buiten smeet uit zelfverdediging?

  Ieder verhaal heeft 2 kanten en mensen hebben de verduivelde SLECHTE gewoonte om conclusies te trekken uit beperkte informatie en dit artikel is wel enorm eenzijdig geschreven. Ik zie het constant in veel online forums hoe mensen over reageren en dan later als er meer informatie uitkomt ( als het ooit in de kranten komt bij rechtzettingen ), dat de mensen ineens doen als hun neus bloed ondanks dat hun commentaar / mening totaal foutief was.

  1. Ben, klopt helemaal wat je zegt over de forums. Primaire reacties zonder nadenken vieren hoogtij. En als het verhaal nog een andere kant blijkt te hebben, reageert nooit iemand met een mea culpa!

 3. vraag me af waarom je reageert op mij??????
  antwoord enkel op hun commentaar, niet meer of minder
  of moet ik zwijgen misschien?
  en met “jullie” bedoel ik die dierenbeulen
  als je goed leest en dat kun je zeker zul je ook weten dat ik een grote dierenvriend bent, misschien nog meer dan u denkt….eet absoluut GEEN vlees
  zo, hoop dat je tevreden bent met de uitleg
  oei, niet denken dat ik het laatste woord wil hebben he, ik antwoord gewoon op u vraag.
  of mag dat niet?
  allee, antwoord mij maar en laat het dan maar zo, goed?

 4. denk je nu dat ik verontwaardig ben?
  jullie pikken onze commentaren niet op die dierenbeulen, daar kunnen jullie niet tegen
  altijd jullie gelijk willen halen want ja er zijn dieren teveel he en ze moeten ze door het raam smijten of gaan doodschieten met hun geweerke, leuk he

  1. Ten eerste: wie bedoel je met “jullie” en ten tweede ben jij degene die altijd gelijk wil hebben of wil jij altijd het laatste woord?

 5. Hoe verontwaardigd je ook bent, probeer genuanceerd te blijven tegenover elkaar. Het respect naar elkaar in de reacties is de laatste tijd steeds verder aan het wegzakken en dat helpt geen mens. Ook het generaliseren helpt niet, want echt niet alle Spanjaarden of jagers zijn dierenbeulen.
  Natuurlijk is het verschrikkelijk wat hier gebeurd is, maar gelukkig is de man snel gearresteerd en zal hij zijn terechte straf krijgen. Helaas voorziet de wetgeving nog vaak onvoldoende om te voorkomen dat dit soort mensen ooit weer een dier kan aanschaffen, maar dan moeten we onze volksvertegenwoordigers oproepen om deze, vaak oude, wetten eens aan te passen. Maar oog om oog, tand om tand is ook echt geen vooruitgang!

 6. ha ha, hij is daar, heeft lang geduurd……
  weet dat u mij controleert maar geen probleem
  doe zo verder en elke keer dat ik commentaar heb, spreek mij dan maar aan, leuk
  dacht dat u zich niet verveelde met u 3 kinderen, blijkbaar wel dus
  wie is de volgende die u aanspreekt? we kijken er zeker naar uit…..
  doeg

 7. Wat primitieve en primaire reacties op de minimale informatie uit dit bericht. Als het inderdaad een dolgedraaide bullterrier betreft dient zo een beest snel afgemaakt te worden. Als ik zelf zo een moord machine aan mijn arm had hangen zou ik hem er graag over het balkon van mij afschudden. Wie weet waren er ook kinderen in de buurt. M.a.w. oordeel niet te snel.

 8. De man is geen dier waard, verplicht laten werken, in een asiel.
  Van zijn maandsalaris iedere maand, 500 EURO naar dieren welzijn.
  Zijn wonden opknappen met zoutzuur, bah !!!!

 9. neem 5 pitbulls en geef hen een bevel om die man aan te vallen, dan zou hij het wel weten
  maar bescherm zijn nek dat de honden hem niet kunnen doodbijten, dan duurt het wat langer he
  zet dit op film en zend het uit, eens kijken of er nog zoveel dierenbeulen zullen zijn

  1. U kunt het blijkbaar niét laten, meneer Noel: uw agressieve taal komt steeds weer, alhoewel uzelf beweert dat u dat nooit doet… Verder eens met Peter Rissing; geen zinnig mens, is het nu een jager of niet of een dierenliefhebber of niet, zal dit goedkeuren. Daar hoeft geen enkel woord scheldtaal bij.

 10. Hoe onmenselijk kan men zijn,hopelijk krijgt hij een lange gevangenisstraf, hij zou niets anders verdienen. En gelukkig heeft het beestje niet lang moeten lijden.Wat een toestanden allemaal, heel erg

 11. Triest verhaal! Enige nuanceringen mijnerzijds. De hond op de foto is géén pitbull!
  Pitbulls zijn vechthonden, in staat om een mens dodelijk te verwonden, zoals vrij recent gebeurd is in een buurtgemeente!
  Uitermate zorgelijk dat dit type hond nog steeds ” gewoon ” is toegestaan.

  1. Niet van 15 meter naar beneden gooien. Dan is hij misschien op slag dood. Iets minder hoog, zodat hij blijft leven. ;+))

 12. Het sukkeltje had hem beter nog ongelukkig gebeten zodat wanneer hij naar zijn verminkingen keek telkens met zijn gruwel werd geconfronteerd. Hoop dat die barbaar nooit meer rustig slaapt en een zeer lange gevangenisstraf krijgt.
  Had ik daar beneden gestaan dan denk ik dat ik van mijn stokje zou gegaan zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken